Kwaliteit Waarborg Glas
 • Opleiding glaszetmonteur

  Een glaszetmonteur vervangt gebroken ruiten, plaatst kozijnen en monteert glasconstructies. Hij gebruikt hierbij verschillende beglazingssystemen. Tevens zorgt hij ervoor dat de kozijnen, waarin hij nieuwe ruiten heeft geplaatst netjes worden afgewerkt en herstelt hij schades aan ondergronden, bijvoorbeeld houtrot.

  Een glaszetmonteur krijgt te maken met verschillende ondergronden (bijvoorbeeld hout, staal, steen, metaal etc.). Hierbij zijn vaktechnische aspecten van groot belang.

  Dit varieert van het bepalen over welke ondergrond het gaat, welke materialen en technieken toegepast moeten worden tot het plaatsen van een beglazingssysteem. Problemen met lekkage in kozijnen hebben vaak te maken met een verkeerde beoordeling van de ondergrond aan het begin.

  Een opleiding tot glaszetmonteur is opgebouwd uit competenties die de benodigde houding, kennis en vaardigheden weergeven. Want, naast het beheersen van de vaktechniek en het kunnen samenwerken moet de glaszetmonteur ook beschikken over voldoende organisatorische kwaliteiten. Hij draagt bijvoorbeeld zorg voor de aanlevering van materialen en gereedschappen en de zorgvuldige opslag hiervan. Uiteindelijk moet de glaszetmonteur al deze aspecten kunnen combineren om tot een juiste werkwijze te komen.

  Opleidingen voor gecertificeerd glaszetmonteur kan worden gevolgd bij o.a:

  • GBO
  • Savantis
  • Service Glasherstel Academy
  • Kenniscentrum Glas